Martin Visser

Journalist, columnist & econoom 

Martin Visser is het gezicht van De Financiële Telegraaf. Hij maakt de complexe wereld van de economie begrijpelijk. Daarom is hij veelgevraagd om economische actualiteit te duiden en te becommentariëren. Martin is veelvuldig te horen op Radio 1 en BNR Nieuwsradio en te zien bij EenVandaag en Jinek. Hij heeft een brede journalistieke ervaring op het gebied van economie en politiek, van Nederland en Europa.

Voordat Martin naar De Financiële Telegraaf overstapte in 2013, werkte hij jarenlang voor het FD. Hij begon zijn loopbaan bij weekblad Elsevier. Hij werkte op de redactie in Amsterdam, in Den Haag en in Brussel. Van 2008 tot eind 2012 zat Martin in het oog van de orkaan tijdens de eurocrisis. Dat journalistieke avontuur leidde tot het veelbesproken boek 'De eurocrisis'.

Daarnaast is hij begaafd interviewer, zo heeft hij onder andere Mario Draghi, Jean-Claude Juncker, Herman van Rompuy, Guy Verhofstadt, Jyrki Katainen, Jeroen Dijsselbloem, Jan Kees de Jager, Nout Wellink, Klaas Knot, Wim Kok, Richard Koo, Thomas Piketty, Willem Buiter en Yanis Varoufakis geïnterviewd. Martin is vooral geïnteresseerd in het raakvlak van politiek en economie.

Martin Visser doet niets liever dan daarover schrijven en vertellen, met humor en scherpte. Het compliment dat hij het liefste krijgt: 'Als jij het vertelt, dan snap ik het tenminste.' Martin is een bevlogen spreker die het om de inhoud gaat, maar saai is zijn commentaar nooit. En zuur al helemaal niet. Hoe kritisch ook, een kwinkslag is nooit ver weg.

Jaap Bressers 

Schrijver & spreker 

Jaap Bressers (1983) heeft van jongs af aan een doel: alles uit het leven halen. Aanvankelijk doet hij dat door het liefst zo hard mogelijk te werken om zijn droom te verwezenlijken: topmanager worden na zijn studie Internationaal Management. Op zijn 21e verandert alles. Een frisse duik in zee loopt uit op een hoge dwarslaesie. Na een zware revalidatieperiode besluit Jaap zijn leven een totaal andere draai te geven.

Nieuwe talenten aanboren
Hij boort nieuwe talenten aan. Aanvankelijk als tonprater ‘Joop Antiloop’ met carnaval, laat hij met veel humor zijn omgeving weten dat hij misschien wel in een rolstoel zit, maar nog wel gewoon Jaap is. Na die eerste kennismaking met het podium weet Jaap dat daar zijn toekomst ligt. Vier jaar lang treedt hij op als Nederlands eerste Sitdown Comedian in bijna alle grote theaters van Nederland en op festivals als Laughing Matters en Lowlands. In België, Duitsland en Denemarken geeft hij Engelstalige shows.

De kracht van het kleine
Tegenwoordig treedt hij vooral op voor het bedrijfsleven. Jaap heeft veel meegemaakt, maar vooral ook veel geleerd. Die kennis deelt hij met zijn publiek. Hij linkt pakkende, persoonlijke verhalen aan uitdagingen in organisaties en weet zo als geen ander mensen te raken en vermaken. Een unieke mix van inhoud, inspiratie en op het juiste moment ontspannen humor. Met als rode draad: de kracht van het kleine. Hoe maak je het verschil voor jezelf en voor de klant? Hoe groot die kracht van het kleine is, ontdekte Jaap dankzij broeder Carlos, de Portugese broeder die hem met een klein gebaar weer de kracht gaf om door te gaan. Niet voor niets zijn Carlosmomentjes een begrip voor iedereen die Jaap wel eens heeft meegemaakt.

Voor meer informatie over de sessie van Jaap Bressers op AMhypotheken, klik hier >>>