Sessies

Joris Lange
SESSIES
11:45 - 12:30 [VOLGEBOEKT]

Sessie 1: Kansen voor een instant hypotheek aanbod

Met behulp van Gradefix en artificial intelligence

Momenteel bestaan er hypotheek proposities waarbinnen een week en zelfs een dag uitsluitsel gegarandeerd wordt. Tijdens deze sessie wordt gekeken naar de next level: Hoe kan een instant aanbod worden gedaan? Wetgeving als PSD2 wordt gezien als een kans. Met Gradefix maken we van riskmanagement een service. Financiële data wordt hiermee op een nieuwe manier ontsloten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van artificial intelligence. Door dit toe te passen op data wordt het aanbod en de acceptatie beter en persoonlijker. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar inkomen en uitgaven, tevens ontstaat een indicatie van (betaal)moraliteit en perspectief. Tijdens deze sessie wordt een beeld geschetst van de mogelijkheden en wordt stilgestaan wat deze ontwikkeling betekent voor klant en adviseur.

Karin Polman

Karin is directeur van Florius en is lid van het directie team ABN AMRO Hypotheken. Binnen Florius is zij verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden Customer Experience, Intermediaire Verkoop, Digital, Channel Management, Financial care en Klanten service. Florius is een hypotheekaanbieder met ca 400.000 klanten en een consumenten NPS van +13. Karin is in 2000 gestart met MoneYou. De afgelopen jaren heeft zij aan de wieg gestaan en meters gemaakt bij de digitalisering van hypotheekprocessen voor klant en intermediair. Bij Karin staan de mens, nieuwe technologie en verandering centraal. Deze ingrediënten gebruikt zij graag als basis om Florius weer een stap verder te brengen in het realiseren van haar ambities.

SESSIES
11:45 - 12:30 [VOLGEBOEKT]

Sessie 2: Zorgplicht: wat kan beter?

Sla de krant open en u komt gegarandeerd een artikel tegen over problemen rondom financiële dienstverlening, denk hierbij aan de rentederivatenproblematiek, woekerpolissen en overkreditering. Met name in de adviespraktijk gaat nog altijd het een en ander mis. Met de invoering van de Wft zijn de zorg-, informatie- en adviseringsverplichtingen (hierna gezamenlijk: de zorgplicht) van financiële dienstverleners aangescherpt en is hun werk onder een vergrootglas komen te liggen.

De zorgplicht heeft verschillende grondslagen en speelt onder andere een rol in de precontractuele fase, in de contractuele fase en jegens bepaalde derden. Bovendien is de zorgplicht een tamelijk open norm; of er aan is voldaan hangt af van de omstandigheden van het geval. Een en ander heeft tot gevolg door financiële dienstverleners regelmatig niet aan hun wettelijke verplichtingen en/of de zorgplicht voldoen, met alle gevolgen van dien.

In zijn bijdrage zal advocaat Rik Sieben, gespecialiseerd in financieel (aansprakelijkheids)recht, op een toegankelijke wijze inzichtelijk maken wat de zorgplicht ten aanzien van hypothecaire financieringen precies inhoudt en, nog belangrijker, wat er nodig is om als financieel dienstverlener aan deze zorgplicht te voldoen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Rik Sieben

Rik Sieben, advocaat bij Lamers Tielemans Advocaten en oprichter van Hypotheektoets.com, is ruim 12 jaar actief als advocaat. Gedurende zijn carrière is Rik zich gaan specialiseren in het financiële recht, waarbij hij voornamelijk namens ondernemers en particulieren optreedt. Vanuit dit perspectief ziet Rik wat er fout is gegaan in de dagelijkse adviespraktijk en, vooral, waar nu nog ruimte is voor verbetering. Rik wordt steeds vaker uitgenodigd door financiële dienstverleners. Zij willen graag van hem horen hoe ze kunnen voorkomen dat ze voor het klachteninstituut worden gedaagd.

SESSIES
11:45 - 12:30

Sessie 3: Woningverduurzaming: een kans voor een beter hypotheekadvies

Energie besparen is actueler dan ooit. Woningeigenaren worden op allerlei manieren gestimuleerd om verduurzamingsmaatregelen te treffen. Toch wordt bij de woningaankoop of -verbetering nog weinig gebruik gemaakt van de aanvullende hypothecaire financieringsmogelijkheden voor energiebesparende voorzieningen. Veel mensen weten dan ook niet dat hiervoor extra geleend mag worden, ook met Nationale Hypotheek Garantie. Als hypotheekadviseur kunt u daar verandering in brengen! Hoe? Dat hoort u tijdens deze interactieve sessie van het Waarborgfonds Eigen Woningen. Hans Heijnen legt uit wat de financieringsmogelijkheden voor energiebesparende voorzieningen zijn en vertelt hoe u klanten in het acceptatieproces kunt ontzorgen. Ook gaat hij graag met u in gesprek over de kansen die het u als hypotheekadviseur biedt.

Hans Heijnen

Hans Heijnen maakt onderdeel uit van het ontwikkelteam van het Waarborgfonds Eigen Woningen, de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie. In die hoedanigheid draagt hij bij aan de ontwikkeling van nieuwe proposities rondom thema’s zoals woningverduurzaming en voor specifieke doelgroepen, zoals ZZP’ers, flexwerkers en senioren. Hans is ruim 12 jaar actief als change manager in de financiële dienstverlening en heeft zich daarbij de laatste jaren gespecialiseerd in verandertrajecten rondom hypotheken.

SESSIES
11:45 - 12:30

Sessie 4: Duurzaam herstel of zeepbel?

Huizenprijzen: een bubble? Waar zitten de risico’s? Blijft de rente laag? Wat betekent Prinsjesdag voor de huizenmarkt? Na deze sessie heeft u een duidelijk antwoord op deze en hopelijk op nog meer vragen.

Marten van Garderen

Marten van Garderen is senior econoom bij het ING Economisch Bureau. Marten ziet het als zijn passie om de soms ingewikkelde economie duidelijk uit te leggen en te vertalen naar dagelijkse voorbeelden waar iedereen wat aan heeft. Hij kan als geen ander uitleggen hoe de economie werkt en wat dat voor u betekent. Ook de ontwikkelingen op de huizenmarkt maakt hij op eigen wijze helder en inzichtelijk. Voor ING doet hij onderzoek, schrijft artikelen en blogs, geeft presentaties en staat de media te woord.

SESSIES
14:30 - 15:15

Sessie 5: Hypotheekadvies aan ondernemers: de do’s en don’ts

Welke adviesbehoefte heeft een ondernemer? Kiest die een bepaald type adviseur? De antwoorden hierop - en meer - volgen in deze sessie van Nationale-Nederlanden waarin het adviseren van ondernemers centraal staat. Insights, verkregen door een onderzoek van Blauw Research, delen en bespreken we. Zodat u een 360 graden beeld krijgt, waarmee u uw voordeel kunt doen.

 

SESSIES
14:30 - 15:15 [VOLGEBOEKT]

Sessie 6: Ontwerp live mee aan hypotheekinnovaties!

Met welke vernieuwingen kunnen we u als Intermediair helpen?

In deze sessie worden intermediairs actief uitgedaagd om mee te denken over innovatie. We halen ideeën op hoe we door de inzet van een portal en/of app het leven voor het intermediair kunnen verbeteren. Hoe zou zo’n portal of app eruit kunnen zien? Een designer tekent direct met je mee!

Als mooi voorbeeld van innovatie zal Joris Lange de ‘Homecatcher’ laten zien; een app die nu al kan worden ingezet bij het adviseren van klanten (los van bemiddeling t.b.v. Rabobank).

Joris Lange

Joris Lange

Joris Lange (41) werkt als Lead Productmanager bij Rabobank Hypotheken. Samen met een team van productmanagers en procesmanagers zorgt hij voor het dagelijks verbeteren van de online en offline hypotheekprocessen op het gebied van service- en beheerprocessen voor 1.000.000 hypotheekklanten. Daarnaast is Joris één van de co-founders van het Hypolab, een fintech- startup die opereert binnen de Rabobankorganisatie en wordt gezien als een proeftuin voor allerlei innovaties op het gebied van hypotheken. Vorig jaar heeft het Hypolab de Rabo HomeCatcher geïntroduceerd. Deze app maakt de zoektocht naar je droomhuis makkelijker en leuker. De HomeCatcher is op dit moment 40.000 keer gedownload. De app helpt om meer en beter inzicht te krijgen in de 'huizenmarkt', zo kun je o.a. bekijken wat de (verwachte) kans is om een bepaalde woning te kopen. In de verdiepende sessie hoor je o.a. meer over de doorontwikkeling van deze app!

SESSIES
14:30 - 15:15

Sessie 7: Looptijdrente, wat brengt het u en uw klant!

Hoe toekomstvast is jouw hypotheekadvies!

Bij het continue vooropstellen van het klantbelang is het steeds belangrijker om te kijken wat er kan gebeuren tijdens de looptijd van de hypotheek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een aantrekkelijke verhuis- of doorgeefregeling en aan de mogelijkheden voor rentemiddeling of tussentijdse risicoklassedaling. In dat licht geeft het vergelijken van een hypotheek op basis van ‘looptijdrente’ een beter beeld dan op basis van aanvangsrente. De ‘looptijdrente’ is de rente gedurende de gehele looptijd van de hypotheek & rentevaste periode waarbij de renteopslag automatisch vervalt als er voldoende is afgelost. Deze looptijdrente zou weleens de nieuwe standaard kunnen worden bij het geven van advies en hypotheekberekeningen. Ontdek tijdens deze sessie welke mogelijkheden deze trend u als adviseur kan opleveren en maak kennis met het initiatief looptijdrente.nl.

Jeroen Oversteegen

Jeroen Oversteegen is directeur van de Nationale Hypotheekbond. Hij is een innovator van het eerste uur. Met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening weet hij zijn ideeën, zijn branchekennis met de nieuwste technieken te combineren tot zakelijke oplossingen waar nu heel veel adviseurs, banken en verzekeringsmaatschappijen dagelijks mee werken. Hij is door zijn duidelijke visie en mening veelgevraagd in menig forum, panel of radio discussie. Hij is elke dag met veel plezier bezig met het verbeteren van de dienstverlening van zijn bedrijf.

SESSIES
14:30 - 15:15 [VOLGEBOEKT]

Sessie 8: Digitalisering van de documentenstroom

Het taxatieproces binnen 48 uur

Het aanleveren van alle documenten voor een hypotheekaanvraag is een tijdrovend proces. Hoe kunnen we dit proces versnellen? Digitalisering speelt hierin een belangrijke rol. Welke documenten en gegevens kunnen we nu al digitaliseren waardoor het hypotheekproces met soms wel dagen verkort kan worden? Tijdens deze presentatie wordt zichtbaar hoe het taxatieproces van 8 dagen versneld kan worden naar 48 uur en waarbij ook nog eens de betrouwbaarheid verhoogd wordt.

Carin Gruben

Carin Gruben is Product Owner bij Topicus sinds 2013. Voor ze de overstap maakte naar IT-leverancier Topicus is ze jarenlang werkzaam geweest in de financiële dienstverlening. Haar carrière begon als adviseur bij de ABN AMRO. Om daarna verder te groeien in de hypotheeksector. Zo heeft ze na de ABN AMRO haar kennis opgehaald bij o.a. de Rabobank en de SNS bank. Ook heeft ze haar kennis verbreed aan de kant van tussenpersonen (huis en hypotheek) en serviceprovider FinanCenter, waardoor ze alle kanten van de hypotheekmarkt in diverse functies bekleed heeft. Deze ervaringen neemt ze mee in het vertalen van marktontwikkelingen in innovatieve productverbeteringen en nieuwe proposities.

Korting voor abonnees

Abonnees van am:magazine, am:signalen of am:signalen financiële planning ontvangen 50% korting op de inschrijving!

am:magazine

Niets missen op het gebied van verzekeringsnieuws? Word dan abonnee van am:magazine. Het blad is de maandelijkse inspiratie met achtergronden, diepgang en opinie. am:magazine verschijnt 9 keer per jaar en bevat specials over innovatie, marketing, vermogensbeheer, het intermediair & schade. Ook krijg u toegang tot het online digitale magazine & hoge kortingen op events!

Abonneer hier >>

 

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.